POPUST NA PRP TERAPIJU

Od 25-27.12.2023 u poliklinici Maxxmedic u Aleksincu dobijate popust od 20% na PRP TERAPIJU

Tretman krvnom plazmom (PRP terapija – terapija bogata trombocitima) se ponekad koristi u ortopediji kao opcionalna terapeutska metoda. Ovaj tretman uključuje uzimanje uzorka pacijentove krvi, obradu tog uzorka kako bi se koncentrisali faktori rasta i trombociti, a zatim se ta koncentrisana plazma ubrizgava nazad u pacijenta na mesto povrede ili oštećenja.

Evo nekoliko situacija u ortopediji gde se PRP terapija može koristiti:

  1. Osteoartritis: PRP terapija se može primenjivati kod pacijenata sa osteoartritisom, posebno u zglobovima kao što su koleno, kuk i ramena. Faktori rasta iz plazme mogu imati antiinflamatorna i regenerativna svojstva, te se nadaju da će ublažiti simptome i podstaći proces ozdravljenja.
  2. Sportske povrede: PRP terapija se može koristiti u tretmanu sportskih povreda, kao što su povrede tetiva, ligamenata ili mišića. Ova terapija se primenjuje kako bi se ubrzao proces ozdravljenja i smanjio bol.
  3. Hirurški zahvati: PRP terapija se ponekad koristi tokom hirurških zahvata, kao što su rekonstrukcije ligamenata, kako bi se poboljšala brzina ozdravljenja i smanjio rizik od komplikacija.